Regler i golf

Precis som det finns regler i Euros finns det även i golf. När man spelar golf finns det en hel del regler att följa. Jämfört med reglerna i minigolf är de dock lite mer komplicerade och lite annorlunda. För det första ska man alltid spela bollen som den ligger. Även om man hamnar utanför banan ska man leta upp bollen och när man hittar den fortsätter man spela från där bollen ligger. När man spelar måste man dock tänka på att man inte ska trycka ner växtlighet, bryta av den eller förstöra andra saker. Under svingen kan man dock hålla undan en eller annan trädgren precis bakom sig. Om det handlar om lösa eller icke växande naturföremål får man dock flytta dem. I en bunker eller vattenhinder gäller dock inte detta. Där får man inte heller måtta med klubban eller röra ytan med handen innan man slår bollen.

Om det finns hinder på banan

Ibland kan det förekomma hinder som gör att man inte kan spela på ett bra sätt. Det kan till exempel vara så att bollen landar på ett ställe där djur grävt, vid en översvämning eller på ett ställe där arbete pågår på banan. I dessa fel kan man, utan bestraffning, flytta sig en klubblängd från lämplig punkt, dock ej så att man hamnar närmare banans hål. Om man har landat i en bunker måste man fortfarande droppa bollen i bunkern, så länge detta är fysiskt möjligt.

Om man hamnar i ett vattenhinder kan det hända att man inte hittar sin boll. I dessa fall måste man antingen slå en ny boll från där man slog sitt senaste slag, eller droppa en ny på flagglinjen. Detta får man som spelare fritt välja och det kan vara bra att tänka taktiskt. Även om man hamnat utanför banan och inte hittar bollen efter att ha letat i mer än fem minuter får man gå tillbaka till sin senast markerade plats och slå en ny boll därifrån.

Viktigt att markera sin boll

När man spelar golf är det också ytterst viktigt att man markerar sin boll och den plats man slår från. På så sätt vet man vilken boll som är den som används och om det blir så att man måste lägga ut en ny boll på sin utslagsplats råder ingen tvekan om var man senast slog sin boll ifrån. Om man endast spelar för sällskap eller nöje är detta inte lika strängt men på en officiell tävling brukar det vara mycket noga med dessa markeringar.