Golf har länge varit en väldigt populär sport, både i Sverige och andra länder. Men alla som inte har ett stort intresse av sporten känner kanske inte till de personer som tagit sig upp på listan över de bästa spelarna. Det finns dock en spelare som tagit sig långt på golfbanan som de flesta har hört namnet på, även om de kanske inte vet exakt vem han är. Det är Tiger Woods.

Tiger Woods

Tiger Woods är ett namn som de flesta har hört. Han är en amerikansk golfare som blev känd inom sporten i ung ålder. Han föddes 1975 i Kalifornien och som 24-åring hade Woods redan 21 titlar vilket innebar att han slog rekord. Han har även slagit rekord i antal veckor på förstaplatsen på världsrankningen med 264 veckor i rad. Woods är dessutom en av fem golfspelare som någonsin vunnit alla fyra stora golfturneringar. Han fortsatte ligga som världsetta fram till november 2006 då han förlorade statusen till Lee Westwood.

Svenska golfspelare

Sverige har under flera år också producerat ett antal golfare som tagit sig upp bland de bästa. En av dessa är Annika Söderstam. Hon vann US Open år 1995 vid endast 24 års ålder. Trots att hon redan spelat ett antal år räknas detta som starten på hennes karriär. Därefter gick hon vidare med att vinna nio gånger till.

En annan svensk spelare som lyckades förbrylla golfvärlden är Anna Nordqvist. Hon tog hem segern i LPGA-mästerskapen år 2009. Det som förvånade alla var att hon låg rankad på plats 214 i världen. Tack vare hennes seger i tävlingen blev hon den fjärde svensken någonsin att vinna en major.

Henrik Stenson är en svensk spelare som tidigare tagit både andra och tredje plats i majors. Men det var först år 2016 som han tog segern i The Open. Enligt åskådare fick de rysningar på grund av Stensons duell med Phil Mickelson.