Minigolf är en klassisk sommarsport som är till för hela familjen eller sällskapet. Man får motion, och det är aldrig tråkigt att se hur man står sig gentemot de andra deltagarna.

Vad är minigolf?

Minigolf kan likställas med bordtennisens förhållande till tennisen. Minigolfen är på mycket mindre yta och man har istället hinder i banorna, i riktig golf så finns det bara träd, gräs, vatten och andra naturliga ting som prövar spelaren.

Minigolf går ut på att få in flest antal poäng per runda. Typiskt för en minigolfyta är 18 hål och man får tre försök på sig att sätta bollen i varje banhål. I minigolf får man som regel hyra klubbor och bollar eftersom det inte finns särskilt mycket organiserat spel med utrustning till privatpersoner. De som driver de här minigolfanläggningarna tillhandahåller dock utrustningen mot en avgift. Ibland har man inte ens rätt att spela med sin egen utrustning på en minigolfbana i privat regi.

Är minigolf skadligt?

Nej, minigolf är normalt sett inte skadligt så länge man inte tar i alltför mycket med klubban. En sida som golf online kan förklara hur du bäst spelar minigolf. Spelar du med dina små barn så kan det vara bra att hålla ett extra öga på dem. Hjälp gärna barnen med slagen om de ber om det, genom att stå bakom och hålla i klubban ovanifrån.

Vad gör minigolf till den roliga aktiviteten den faktiskt är?

Minigolf är roligt, socialt och man får tävla om man gillar det. Det kan vara bäst en solig dag när lite vind råder, annars finns det alltid inomhusanläggningar för minigolf att tillgå lite varstans i Sverige. Se till att njuta med hela familjen och se det mer som en avkoppling för alla. Ingen stress, ingen press utan bara ren glädje över att få svinga minigolfklubban och se hur pass bra det går.