Golf för nybörjare

Det är inte alltid det enklaste att spela golf, framförallt inte om man är nybörjare. Det finns nämligen väldigt mycket man måste komma ihåg, hur klubban ska hållas, hur man ska stå och mycket mer. Det allra bästa tipset till alla nybörjare inom golf är att öva. Golf är en unik sport där det sällan är någon som har en har en naturlig talang. Det krävs oftast att man har spelat under en längre tid och då lärt sig alla tricks. Ett exempel är “golfsvingen” som det ofta pratas om. Till en början kommer det garanterat kännas onaturligt med att svinga en klubba men allt eftersom blir man van.

Gå en nybörjarkurs

Det är givetvis möjligt att lära sig spela golf själv, men det händer att vissa gärna vill ha någon som går igenom golfregler och lär en grunderna. Det finns flera platser där det är möjligt att gå en nybörjarkurs runt om i Sverige. Kurserna hålls vanligtvis vid en golfklubb och många av dessa klubbar ger alla som deltar ett billigare pris på medlemskap till klubben. Det kan vara bra att gå en golfutbildning ifall man vill få tillgång att spela på “riktiga” golfbanor. Man måste nämligen ha ett grönt kort för att få spela på de flesta och det får man genom en utbildning.

En nybörjarkurs innehåller 3 delar

Man kan säga att det är 3 olika delar man får lära sig i en nybörjarkurs, det är givetvis vilka regler som gäller. Det gör ingenting ifall man inte kommer ihåg alla regler som finns, klarar man att komma ihåg minst 10 är det bra. Kommer man däremot ihåg alla är det ett stort plus. I kursen får man också lära sig om olika klubbor, hur man slår och vilka golfbollar det finns. Den sista delen är golfvett. Det är sådant man bör veta men inga regler direkt, till exempel att man ska respektera andra spelare.