Detta behöver du för att spela golf

Om man ska ge sig ut på golfbanan finns det en del saker som kan vara nödvändigt och praktiskt att ha med sig i golfbagen. Men vad är bra att tänka på?

Saker du behöver ha med dig

Inom golf finns det i stort sett hur många tillbehör som helst, men som nybörjare behöver man såklart inte skaffa allt på en gång. När man ska ut och golfa krävs det dock att man har med sig ett par klubbor, några golfbollar och peggar. Detta är de allra nödvändigaste sakerna. När man börjar spela man mycket kan det vara bra att skaffa sig en greenlagare för att enkelt kunna laga banan efter sig om man råkar slå klubban i den. Efterkommande spelare vill ha banan i ordning och en hålig bana uppskattas inte. Det kan också vara bra att ha med några verktyg och en handduk för att kunna rengöra klubborna innan de stoppas ner i väskan.

När det gäller den personliga utrustningen bör man ha med sig sina golfskor, ett paraply och eventuellt också regnkläder. När man spelar golf går man ofta långa sträckor och då är bekväma skor mycket viktiga. Många avstår från att ge sig ut och golfa när det regnar men ibland kan det komma en skur när man redan är ute på banan. Då kan ett paraply eller regnkläder vara bra. Antingen kan man ta skydd under paraplyet och vänta på att skuren går över eller fortsätter man spela i sina regnkläder. När det gäller övriga kläder är det ofta fritt för användaren att spela i vad om helst denne önskar. Under sommaren väljer många att spela i shorts och t-shirt och när det är lite kallar brukar man bära långbyxor och någon bekväm tröja. Det är dock viktigt att man som golfspelare kan röra sig fritt i kläderna. Annars kan det till exempel bli svårt att få en bra sving på klubban och i dessa fall är risken mycket stor att bollen inte alls hamnar där man har tänkt sig.

Utrustning för nybörjaren

Som nybörjare kan man ofta bli överväldigad av antalet klubbor, bollar och annat som finns i butik men man behöver faktiskt inte köpa allt eller ens det allra dyraste. Innan man säkert vet att man vill fortsätta med golf kan man ofta klara sig med en eller två olika klubbor och en helt vanlig golfboll. Man kan sedan öka på utrustning efterhand.