Att tänka på när man spelar minigolf

Om man vill lyckas bra på minigolfbanan finns det en hel del att tänka på. Men vad bör man egentligen göra och hur ska man slå för att ha bäst chans att vinna mot kompisarna under spelet?

Tänk på hur du står

När man ska slå sitt slag är det viktigt att man tänker på kroppens position. Fötterna bör vara lite bredare isär, ungefär i axelbredd. Fötterna ska alltid peka i den riktning man vill att bollen ska rulla. Knäna böjs något och detta gäller under alla slag, även under putt. Om kroppen är sned kommer också bollen att gå snett mot hålet.

Hur ska klubban hållas?

När man spelar minigolf ska man alltid hålla den hand som är närmast banan längst ner på skaftet. När man spelar vanlig golf är det tvärt om. Klubban ska sedan svingas bakåt, och efter det rakt framåt. Armen längst ner på klubban styr och den andra armen ger slaget kraft. Det är bara axlarna som ska röra sig. Man bör försöka hålla huvudet stilla och man bör inte titta upp för tidigt. Risken är då överhängande stor för att man råkar slå snett.

Passa på att smygträna

Det kan vara mycket klokt att besöka minigolfbanan då och då och tjuvträna. Läs även på innan och se skillnade mellan bangolf och minigolf. Då lär man sig teknik och man kan också se lite närmare på hur varje bana fungerar. Om man tränar ensam behöver man inte tänka på några maxantal slag på varje bana utan man kan gå omkring och slå lite på de banor man känner för. Ofta kan man spendera hela dagen på golfbanan utan att behöva oroa sig för att vara i vägen för någon. Om man ser ett större sällskap vara på väg kan det dock vara klokt att gå vidare till en annan bana och slå lite där tills sällskapet har slagit klart.